Prémium csirkés száraz macskatáp (extra védelemmel a húgykövesség és a szőrgolyók ellen, búzamentes) -1,5 kg-os kiszerelés

(198 vásárlói értékelés)

5 .990 Ft vagy fizess elő és szerezz 10% kedvezményt

 

Sajnos ma Magyarországon közel minden harmadik cica szenved a nem jól megválasztott étrend valamilyen hátulütőjétől. Úgy mint, húgykövesség, ivartalanítás után elhízás, szőrcsomósodás… és ezek nem is biztos hogy azonnal kimutatkoznak a cicán, lehet hogy csak évek múlásával!

Mrs. CAThy prémium csirkés száraz macskatápja minden felnőtt cicának gond nélkül adható! Ráadásul extra védelmet biztosít cicusodnak a már fent említett betegségek kialakulása ellen!

Emellett még magas L-karnitin tartalmának köszönhetően segíti a cicád sejtjeinek öregedésének a lassítását és hozzájárul az egészséges étrend kialakításához!

Ivartalanított, és nem ivartalanított cicus is nyugodtan fogyaszthatja! Könnyen emészthető, extra egészséges finomság. 1,5 kg-os kiszerelés.

 

Védelem az elhízás ellen

A macskák emésztőrendszere a túl sok szénhidrátot (keményítőt) nem tudja hasznosítani. Száraztápunkban egész pontosan 0 gramm búzát találsz!

Védelem a húgykövesség ellen

Tápunk szabályozza a vizelet pH-ját (<6,5 felé). Helyesen összeállított ásványi anyag tartalma segíti a húgykő ellen védelmet!

Védelem a szőrgolyók ellen

Speciális, rostokban dús táplálékunknak hála, drasztikusan csökken a szőrgolyók kialakulásának az esélye, ha cicusod Mrs. CAThy csirkés-áfonyás száraztápját választja!

Ne aggódj többé cicusod legfinomabb falatjairól! Fizess elő most kedvezményes áron (nincs semmilyen kötelezettség és bármikor módosítható):

Az alábbi macskafajtáknak kifejezetten ajánljuk száraztápunkat

Cicád számára Te vagy az otthon, és a legjobb barát! Tedd tehát boldoggá!

Amellett, hogy Mrs. CAThy csirkés áfonyás száraztápjának rendszeres etetése egészségesen tartja cicádat, még az alábbi pozitív előnyökkel is számolhatsz:

☑️ cicádnak jelentősen csökken az esélye a húgykövességre: tápunk szabályozza a cicád vizeletének pH értékét, és gondosan kiválogatott ásványi anyag tartalma segíti a húgykő elleni védelmet!

☑️ segíti a szőrgolyók kialakulásának csökkenését: ez különösen fontos félhosszú, és hosszú szőrű cicák esetén

☑️ elhízásmentes étrend: tápunkban csupán 3550 kcal/kg energiatartalom található, melynek köszönhetően cicád elhízási esélyei a nullához közelíthenek (amennyiben tartod az előírt napi adagot)

☑️ tartós fiatalság: tápunk magas L-karnitin tartalmának köszönhetően, elősegíti cicád sejtjei öregedési folyamatának késleltetését

☑️ egészséges bőr és selymes bunda: tápunkban megtalálható A vitamin magas mennyiség nagyban hozzájárul cicusod bőrének és bundájának az egészségéhez

Nyers fehérje 36,0 %
Nyers olajok és zsírok 12,0 %
Nyers rostok 5,0 %
Nyers hamu 4,3 %
A-vitamin 18 000 IU/IE
D3-vitamin 1 800 IU/IE
E-vitamin 600 IU/IE
L-karnitin 300 mg
Taurin 2 000 mg
Energiatartalom 3550 kcal/kg ME

Vezető állatorvosunk, Dr. Csizmás Máté szakvéleménye:

A macskafélék ösztönösen elrejtik a betegségre utaló tüneteiket, egészen addig, amíg már nagyon beteggé nem válnak. Ezért mire Te a szőrcsomósodás vagy húgykövesség első jeleit észreveszed, addigra kedvenced már jelentős szenvedésen ment keresztül.

Ennek tudatában, miért hagynád, hogy nála is kialakuljanak ezek a problémák? Az elhízást szintén megelőzni kell, hiszen a lefogyasztás már nagyon nehéz, miközben a cica mája örökre megkárosodhat, sőt, akár végzetes cukorbetegség is kialakulhat! A húgykövesség is sokkal veszélyesebb, mint gondolnád, főleg a kandúrokra nézve. Náluk teljesen leállhat a vizelet-ürítés, ami katasztrófához vezethet, de a nőstényeknek is kellemetlen vizelési ingert okoz.

A húgykövesség, elhízás és szőrcsomósodás olyan, rekord gyakori problémák a macskáknál, hogy nem telik el úgy munkahét, hogy ne találkoznék velük rendszeresen a rendelőben, pedig mind megelőzhetők lennének…

A te kezedben viszont most itt a döntés lehetősége, ne tedd ki tehát cicádat ezeknek a felesleges kockázatoknak és a több százezres állatorvosi költségeknek! Mert, bizony e betegségek végszámlája könnyen elérheti ezt az összeget. Mit érdemes hát tenni?

A Mrs. Cathy – Prémium csirkés száraz macskatáp egyszerre nyújt megoldást mindhárom problémára.

A táp vörös áfonya tartalma természetes módon gátolja meg a baktériumok megtapadását a húgyhólyag falán és a húgycsövön. Válaszd a Mrs. Cathy – Prémium csirkés száraz macskatáp biztosította hosszútávú egészséget, melyet állatorvosként is bátran ajánlok kedvenced mindennapos kényeztetésére. Ezt a macskatápot a csirkemáj tartalma teszi ellenállhatatlanná, és nem pedig a mesterséges ízfokozók, amikkel sajnos a gyenge minőségű táp márkák szoktak “trükközni”, függőséget okozva ezzel szegény cicának. Később pedig már szinte lehetetlen lesz őt visszaszoktatni egy egészséges étrendre. Ne hagyd magad becsapni!

Macskád kifinomult ízlését csakis egy természetes eredetű, egészséges étrend tudja megfelelően kiszolgálni, mint amilyen a Mrs. Cathy – Prémium csirkés száraz macskatáp.

Száraztápunk rendszeres etetése az alábbi előnyökkel jár

Magyar

Ennek a tápnak a megvásárlásával Te is támogatod a hazai ipart!

Egészségesebb bőr és selymes bunda

Tápunk rendszeres etetése a hozzáadott A vitamin segítségével elősegíti a cica bőrének egészségét és nagyban hozzájárul az extra puha és fényes bunda kialakulásához.

Védelem a húgykövesség ellen

Tápunk szabályozza a vizelet pH-ját (<6,5 felé). Helyesen összeállított ásványi anyag tartalma segíti a húgykő ellen védelmet!

Védelem az elhízás ellen

A macskák emésztőrendszere a túl sok szénhidrátot (keményítőt) nem tudja hasznosítani. Száraztápunkban egész pontosan 0 gramm búzát találsz!

Védelem a szőrgolyók ellen

Speciális, rostokban dús táplálékunknak hála, drasztikusan csökken a szőrgolyók kialakulásának az esélye, ha cicusod Mrs. CAThy csirkés-áfonyás száraztápját választja!

Tartós fiatalság

Tápunk magas L-karnitin tartalmának köszönhetően, elősegíti cicád sejtjei öregedési folyamatának késleltetését.

Kíméletes gyártási folyamatunk maximálisan megőrzi a természet frissítő erejét

Lassan, a szokásosnál alacsonyabb hőfokon készítjük a Mrs. CAThy tápjaink alapanyagait! Minden tápunkban nagyon alacsony a szénhidrát tartalom, mert nem tartalmaz búzát. Ebből következik, hogy alacsonyabb hőfokon készíthetjük, így sokkal jobban meg tudjuk őrizni a fontos tápanyagokat, amelyeket a felhasznált csirke tartalmaz.

🥩 A kommersz eledelek magas feldolgozottságú állati és növényi alapanyagokból készülnek. Ha magas feldolgozottságú az alapanyag, a tápszemcsék egyformák, a zsákban minden tápszemcse pontosan ugyanúgy néz ki. Ahhoz, hogy valóban biológiai szükségleteknek megfelelő eledeleket gyártsunk, nagy arányban használunk fel csirkehúslisztet, ami természetes anyag. A természetes anyagnak változatos a megjelenése, és ez látszik a végterméken is.

Ha kinyitunk egy zsák Mrs. CAThy macskatápot, azt látjuk, hogy a tápszemcsék nem egyformák. Hogy ez miért érdekes? Azért, mert ez a változatosság azt mutatja, hogy a termék minőségi alapanyagokból készült.

Ivartalanítástól függetlenül minden cica fogyaszthatja a tápjainkat

Sajnos nagyon elterjedt az a tévhit a mai világban, hogy külön macskatáp kell ivartalanított, és nem ivartalanított cicusnak is! Miközben az egészből csak annyi az igazság, hogy más az energiaigénye a kettő cicának. Tehát nem tápból kell neki más, hanem kevesebb mennyiség!

Sajnos ma nagyon sok táp van, amiből mi a nem ivartalanított cicáknak valót meg sem vennénk, mert olyan rossz minőségűek. Szerintünk a legjobb, prémium minőséget nem csak az ivartalanított (többnyire lakásban tartott) cicák érdemlik meg, hanem mind.

Éppen ezért mi nem fogunk egy silányabb minőségű tápot is kiadni, hogy azt egyék (a többnyire nem csak lakásban tartott) nem ivartalanított cicák! Mi minden cicának az ételek legjavát biztosítjuk!

A pontos adagolása mind az ivartalanított és a nem ivartalanított cicáknak is rajta található a csomagolásunkon. illetve a weboldal alján az adagolási útmutatónknál.

Tápunk nem tartalmaz nem kívánt adalékanyagokat, felesleges, mesterséges ízfokozókat

A macskák nem tudják feldolgozni a fent említett, nem kívánt anyagokat. Ezek okozhatnak egészségügyi problémákat, amelyek esetében csak ritkán gyanakszunk a macskaeledelekre. Szerencsére az ezek által okozott különféle betegségek kialakulásának az esélye a hipoallergén, prémium macskatápok etetésével közel nullára visszaszorítható. Minden macsak etetése esetén válasszunk olyan macskatápot, ami tartalmaz elegendő L-karnitint, és többek közt segíti a <6,5 ph kialakulását. Mindemellett a cicánk tápja ne tartalmazzon allergizáló állati fehérjéket, szójafehérjét és búzát sem.

⛔ tehát kerüljük a silány összetevőket, nem kívánt adalékanyagokat, felesleges mesterséges ízfokozókat. Illetve minden olyan gabonát, mint a búza, szója… mert ezeket a macska szervezete nem tudja jól hasznosítani, és csak feleslegesen növeljük az elhízás esélyét!

Mrs. CAThy természetes száraztápjaink esszenciája

Vissza a természetes táplálkozáshoz

Persze nem oroszlánok vagy tigrisek, de a házi cicák is ugyanazokat az ősi vágyakat élik meg mint nagyobb társaik. Mindegy, hogy szavannai ragadozó vagy szobacica: az etetőtál előtt minden macska egyforma.

Ennek az ösztönös étvágynak a kielégítéséhez alkotta meg Mrs. CAThy a száraztápjait. Gondosan válogatott, tápláló húsokból készülnek tápjaink, a macskák számára szükséges kis mennyiségben zamatos gyümölcsök, és zöldségek hozzáadásával. Ezek teszik teljesen különlegessé Mrs. CAThy száraztápjainkat.

Mert csak a színhús nem lenne elég

Mrs. CAThy tápjaink állati eredetű komponensei annyira finomak, hogy még mi is megennénk őket! Emellett a macskák számára mindenképp szükséges kis mennyiségben kiváló minőségű, könnyen emészthető rizs és burgonya biztosítja a megfelelően alacsony szénhidráttartalmat.

Értékes, gondosan válogatott húsból származó fehérjék, könnyen emészthető szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok alkotják az egészséges étrend alapjait. Ez Mrs. CAThy hitvallása.

Tele vitaminokkal

A létfontosságú, ám rendkívül érzékeny vitaminok és esszenciális zsírsavak védelmére Mrs. CAThy különféle, természetes eredetű premixek keverékét adja az eledelhez, amelyek a vitaminok, zsírsavak és olajok magas fokú biztonságát szavatolják.

Ezáltal a minőségi Mrs. CAThy száraztáp macskaeledel azon megnyugtató bizonyosság tudatát is nyújtja, hogy cicádnak minden helyzetben az igazi, szükségleteinek megfelelő táplálékot tudod biztosítani – rendkívüli ár-érték-arány mellett. Ez a Mrs. CAThy száraztáp igazi előnye!

Ez a száraztáp tartalmaz minden vitamint, és ásványi anyagot, amire csak egy ivartalanított cicának szüksége lehet!

Mrs. CAThy száraztápunk főbb prémium összetevői

Csirke, a mindennapos energiáért

Ahhoz, hogy a macska a lehető legjobb minőséget kapja, ezért szükséges a nyers csirkét kiszárítani, majd apróra őrölni. Ezen folyamat során a nedvességtartalmának körülbelül a 80%-át elveszíti. Az eljárás végén így jön létre az úgynevezett húsliszt, amit mi is teszünk tápjainkba.

Nálunk nagyon magas minőségi előírásoknak kell megfelelnie a húslisztnek ahhoz, hogy a tápjainkba betegyük. De mint tudjuk, a minőségi táplálás a cicák boldogságának az alapja!

Csirkemájunk, még a finnyás cicák szívét is meglágyítja

Miután a macska a természetben az elejtett eleségének a belsőségét is megeszi, ezért nem elégséges csak színhússal etetni a házi kedvenceinket nekünk sem.

A száraztápunkba felhasznált csirkemáj olyan finom, és ízletes, hogy még a legmakacsabb, legfinnyásabb cicák szívét is meglágyítja. 0% mesterséges ízanyagok, 100% természetesség!

Mindemellett a csirkemájban található A és a B vitamin hozzájárul a sejtosztódáshoz és növekedésükhöz. Javítja a látását és a szeme egészségét, erősíti a csontszöveteit, rugalmasságát és táplálja a bőrét. Ugyancsak fontos az a tény, hogy a csirkemájat rendszeresen kapó macska nem szenved az avitaminózisban, miután az megfelelő mennyiségű B1 vitamint tartalmaz.

Rizsből származó rostok a szőrgolyók ellen

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga. Mivel a rizsnek kifejezetten magas a rosttartalma, ezért képes a bélperisztaltikát gyorsítani, a széklet mennyiségét növelni, a mérgező bomlástermékeket megkötni, a belekből kiüríteni.

Bár tudjuk, hogy a macska elsősorban ragadozó állat, de minimális mennyiségű növényi rostra nekik is van szükségük. Többek közt a szőrgolyósodás megelőzése végett. Ehhez a rizsnél jobb rostforrást keresve sem találhatunk!

Áfonya, az örök fiatalságért

Az áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalória tartalma és tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ez a parányi gyümölcs – megfelelő mennyiségben fogyasztva – az egyik legkiválóbb öregedést lassító étel.

Magában csak nagyon kevés cica fogadná el ezt a csodás eledelt. Ezért nagyon figyelnünk kellett arra, hogy pozitív élettani hatásait a cicádnak kifejtse, de ő meg is egye azt. Jó hírünk van. hatalmas sikerrel jártunk!

A vörös áfonyát nagyon javasolt cicáknak adni vizelési és húgyúti problémák megelőzésére. Mert az áfonya minden olyan anyagot tartalmaz, mely meggátolja a baktériumok megtapadását a hólyag falán és húgycsövön.

Emellett még ajánlott a cukorbetegséggel sokszor együtt járó ideghártya problémákra, sárgafolt, szürkehályog ellen is. Kitűnően javítja az éjszakai tájékozódóképességet, az éleslátást, segít aranyeres és visszeres fájdalmak leküzdésében.

Ez egy olyan vitaminbomba, ami minden cica hasznára válik! Sokat segít abban, hogy cicád tovább, egészségesen veled lehessen! Mindemellett a húgyhólyagja egészségének a megőrzésében is fontos szerepet játszhat az áfonya!

Lazacolaj, a gyönyörű bundáért

A lazacolaj többszörösen telítetlen Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat tartalmaz, ezeket a macskák szervezete nagyon sok anyagcsere folyamatnál felhasználja. A bőr és a szőrzet egészségét megóvja. Többek közt segíti a bőr és a szőrzet regenerálódását esetleges bőrbetegségek kezelése során. Csökkenti a viszketést, javítja, megszünteti a bőrszárazságot, a bőr és szőrtüsző problémákat.

A lazacolaj másik legnagyobb előnye, hogy fényessé, dússá teszi cicád bundáját. Pozitív hatással van a vedlési folyamatokra, csökkenti a szőrhullást és még ezeken felül optimalizálja négylábúd koleszterin szintjét is. Tehát védi a szívét is.

Miután nálunk cicád egészsége az első, ezért számunkra természetes volt hogy tápunkba tegyünk lazacolajat is!

Sörélesztő, a másik titkos összetevőnk a ragyogóan szép bundáért

Haladó szemléletű kisállat kozmetikusok egyik leggyakoribb ajánlása szőr-és bőrproblémás cicák gazdijainak. Ha cicád gyakran korpás, folyamatosan hullik a szőre, repedezett a karma, akkor nagy valószínűséggel biotin hiány áll a háttérben. A sörélesztőben nagy mennyiségben van jelen több más B-vitaminnal együtt, így nagyon hamar segít a problémádon.

Tápunk sörélesztőt tartalma elegendő ahhoz, hogy cicád bundája mindig szép, és ápolt lehessen.

Legfontosabb vitaminjaink, a mindennapi egészségért

Itt most csak a három legfontosabb vitamint emeljük ki, mert az összes részletezése túl hosszú lenne.

A-vitamin (retinol) legjobban ismert funkciója a látás élettani funkcióiban nyilvánul meg. Az A-vitamin számos egyéb élettani funkcióban is részt vesz, a hámsejtek normális szaporodásának biztosításában, a fogak és a csontok fejlődésében.

D-vitamin (kalciferol) legfontosabb funkciója, hogy a vérplazma kalcium- és foszforszintjét a csont normális mineralizálódásához szükséges értékre emelje. Szerepet játszik a kalcium fölszívódásában, jelenléte döntő jelentőségű a csontok növekedése és fejlődése során.

L-karnitin fokozza az izomnövekedést és hatékony az izomláz csökkentésében is. Csökkenti a testzsír mennyiségét és hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét. Emellett még késlelteti a sejtek öregedési folyamatát is.

Tápunk rendszeres etetésével szinte azonnal az alábbi változásokra számíthattok

cicádnak jelentősen csökken az esélye a húgykövességre: tápunk szabályozza a cicád vizeletének pH értékét, és gondosan kiválogatott ásványi anyag tartalma segíti a húgykő elleni védelmet!

segíti a szőrgolyók kialakulásának csökkenését: ez különösen fontos félhosszú, és hosszú szőrű cicák esetén

elhízásmentes étrend: tápunkban csupán 3550 kcal/kg energiatartalom található, melynek köszönhetően cicád elhízási esélyei a nullához közelíthenek (amennyiben tartod az előírt napi adagot)

tartós fiatalság: tápunk magas L-karnitin tartalmának köszönhetően, elősegíti cicád sejtjei öregedési folyamatának késleltetését

egészséges bőr és selymes bunda: tápunkban megtalálható A vitamin magas mennyiség nagyban hozzájárul cicusod bőrének és bundájának az egészségéhez

Almási Zsuzsanna, alapítónk és szakértőnk szerint:

“Már évek óta foglalkozunk a családommal kisállat eledelekkel. 2020 elején határoztuk el magunkat saját macskatáp megalkotására. Miután a cicákat gyakran súlytja a húgykövesség, ezért kétség sem ferhetett hozzá hogy ez ellen is megvédjük a család négylábú tagját! Száraztápunkba jó sok csirkét tettünk, és e mellé még áfonyát és rizst is használtunk fel, hogy cicád ne csak egészségeset, de finomat is egyen!

Összességében elmondható hogy ez a csirkés rizses áfonyás macskatáp tökéletes eledele lehet minden cicának, kiemelvén azokat, akik hajlamosabbak a húgykövességre!”

Gyakori kérdések

Mennyi az ajánlott napi adag?
Testtömeg Ajánlott napi adag
Ivartalanított cicáknak Nem ivartalanított cicáknak
2 kg 30 g 35 g
3 kg 40 g 45 g
4 kg 50 g 55 g
5 kg 55 g 65 g
6 kg 65 g 75 g
7 kg 70 g 85 g
8 kg 80 g 90 g

A fenti mennyiségek csak irányadóak. Az adagolás függhet cicád életkorától, fajtájától és attól, hogy mennyit mozog.

Mik a pontos összetevők?

Szárított baromfi, állati fehérjekivonat, rizs, borsó, árpa, baromfizsír, cellulóz, kukorica, kukoricaglutén, hidrolizált csirkemáj, lazacolaj, lenmag, szárított lazac, tojáspor, sörélesztő, inulin, áfonya; A-vitamin (retinil-acetát), D3-vitamin (kolekalciferol), E-vitamin (all-rac alfa-tokoferil-acetát), réz (réz (II) -szulfát-pentahidrát), cink (cink-szulfát, monohidrát), vas (vas (II)) -szulfát monohidrát), mangán (mangán (II) -oxid), jód (vízmentes kalcium-jodát), szelén (nátrium-szelenit), lecitin, ammónium-klorid, taurin, DL-metionin, L-karnitin, Yucca Schidigera kivonat.

 

A vitamin 18 000 IU/IE
D3 vitamin 1 800 IU/IE
E vitamin 600 IU/IE
Réz 5,0 mg
Cink 65 mg
Vas 75 mg
Mangán 30 mg
Jód 1,5 mg
Szelén 0,1 mg
Taurin 2 000 mg
DL-metionin 2 500 mg
L-karnitin 300 mg
Yucca Schidigera kivonat 150 mg
Lecitin 3 000 mg
Ammónium-klorid 3 000 mg
Miért nincs búza-glutén a macskatápban?

Tapasztalataink alapján az allergiás esetek nagy részéért a búza-glutén a felelős. Ez kellően nagy szám ahhoz, hogy mi ne kockáztassunk. A búzára nincs alapvető szüksége cicád szervezetének, ezért mi ki is vontuk az ételeinkből. Ez egy olyan mellékanyag, ami egyfajta szükséges rossz. A legtöbb étel tartalmazza, tehát jó eséllyel cicád megeszi. Bár szüksége nincs rá. A legújabb technológia berendezéseinknek hála ma már ki tudjuk vonni ezt a nem kívánatos anyagot tápjainkból!

Ivartalanított cicáknak is adható ez a száraztáp?

Igen, természetesen! Minden felnőtt cicának nagy szeretettel adjuk a tápunkat!

Mik a húgykövesség leggyakoribb jelei?
Ha a cicád gyakran jár az alomra, ott sokáig guggol, erőlködik, sokszor keservesen nyávog miközben vizeletet ürít, esetleg csöpögtet olyan helyeken is, ahol korábban nem szokott, akkor jó eséllyel húgykövesség áll fenn nála. A vizelet ilyenkor gyakran elszíneződött, véres, zavaros is lehet. Súlyosabb esetben, a macska az erőlködés ellenére sem tud vizelet üríteni, mert a húgycső a képződött húgykőtől, homoktól elzáródott.

A vizeletürítési képtelenség életveszélyes probléma, melyet azonnal orvosolni kell, mert a vesék leállása, vagy a húgyhólyag megrepedése a macskák halálához is vezethet.

Hogyan véd a szőrgolyók ellen ez a száraztáp?
Ahogy a cica nyalogatja a bundáját, a nyelvébe akadt szőrszálakat lenyeli. Leggyakrabban a félhosszú- és hosszú szőrű cicáknál fordul elő, hogy a lenyelt szőr összeáll az emésztőrendszerben. Általában a macskák gond nélkül visszaöklendezik az így kialakult szőrlabdákat. Az esetleg étellel együtt távozó labdacs persze nem vonzó látvány, ám nem utal semmilyen bélproblémára vagy betegségre.

Kiscicáknál nem nagyon alakul ki szőrlabda, csak ahogy idősebbek lesznek, és egyre gyakrabban, gyakorlottabban ápolják a bundájukat.

Előfordulhat, hogy a szőr felgyülemlik a macska gyomrában, bélrendszerében. Ez elzárhatja a befelé tartó táplálék útját, de a bélrendszerben előrehaladott szőrlabda szorulást is okozhat. A cica ezt gyakran már nem tudja kihányni, s bár éhes, a felgyülemlett nagy mennyiségű szőrtől enni sem tud. A legsúlyosabb esetben azonnali sebészeti beavatkozást igénylő bélelzáródást is okozhat a távozni nem tudó szőr.

A rostdús táplálkozás kiemelten fontos: ezt a kertbe kijáró cicák rendszeres „legeléssel” is segítik, ennek igénye pedig a lakásban tartott cicáknál is megvan. Száraztápunk speciálisan szőrlabda elleni, lazító hatású, így segít megakadályozni a szőr felhalmozódást. Ha cicánk rendszeresen szőrlabda gondokkal küzd, akkor a speciális csirkés-áfonyás tápunk tökéletes választás lehet cicádnak!

Prémium csirkés száraz macskatáp (extra védelemmel a húgykövesség és a szőrgolyók ellen, búzamentes) -1,5 kg-os kiszerelés termékről 198 értékelés

 1. Fanni (megerősített tulajdonos)

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

 2. Erzsébet (megerősített tulajdonos)

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  Szereti a cicám, nekem ez fontos.

 3. Sebők (megerősített tulajdonos)

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  Ivartalanítás előtt is probáltam a terméket, akkor nem ették meg, most már hogy túl vagyunk rajta, nagyon falatozzák. 🙂

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.