A macska dorombolás igazi varázslat lehet. A cicák multifunkciós lényekké fejlődtek, a dorombolás az egyik túlélési mechanizmusuk. A karmolással területeket jelölnek ki, közvetítik az ellentmondásos érzéseket, megőrzik karmaik egészségét. A bajuszukkal közvetítik a hangulatokat, érzik a szél irányát, segíti őket a navigációban. A dorombolás az újszülött cicák túlélésében segít, elősegíti a cica és a gazdi gyógyulását egyaránt, és egyben egy kommunikációs eszköz is.

Ha van cicád, biztosan tudod, hogy a dorombolása képes csillapítani a fájdalmat és a szorongásokat, gyorsan elűzi a rosszkedvet. A macskák nem csak aranyos és vicces kis szőrmókok lehetnek; hanem a legerősebb gyógyítók is. Beszélgess egy cicás barátoddal, csak a saját tapasztalataitokból rengeteg bizonyítékot találtok arra, hogy a dorombolás valóban gyógyít és enyhíti a fájdalmakat. Bár tudósok vitatják a pontos mechanizmust, az egyik elmélet szerint a macska dorombolását a gége és a rekeszizom, valamint az idegi oszcillátoruk kombinációja idézi elő. Egy másik elterjedt elmélet szerint a gége és koponya között elhelyezkedő nyelvcsont tehet a dorombolásról.

Elizabeth von Muggenthaler (az észak-karolinai Fauna Communications Research Institute bioakusztikai specialistája) tanulmánya kimutatta, hogy a macska dorombolásának hangja a másodpercenkénti 25-40 Hertz (Hz) frekvenciatartományba esik. A 20-50 Hz-es frekvenciáknak való kitettségről pedig kimutatták, hogy növeli a csontsűrűséget, enyhíti a fájdalmat és még az izmokat is gyógyítja.

Tehát a cicák valóban természetes gyógyítók (és te még azt hitted, hogy csak aranyos, puha szőrkupacok!).

A tudományos eredmények azt mutatják, hogy a méret és az eltérő genetika ellenére minden macska nagyon erős dorombolással rendelkezik, amely tökéletesen passzol a terápiás frekvenciák tartományába.

 

8 ok, amiért a macskák dorombolása terápiás hatású…

Figyelj rendesen, amikor legközelebb cicád dorombolni kezd. Nem kizárt, hogy gyógyító erejük van.

Azt mondják a macskák dorombolása olyan energikus masszázs, amely segít a test helyreállításában. Azt is mondhatnánk, hogy a boldog élethez nem kell más mint szeretni egy olyan cicát, aki viszont szeret téged.

 

Gyors összefoglaló a csodálatos, nyugtató dorombolások előnyeiről:

1. A macskák dorombolása tényleg segíthet tovább élni – a dorombolás elősegíti a gyógyulást és csökkenti a stresszt, ezáltal biztosítja a hosszabb életet.

2. A macska dorombolása olyan hangtartományba esik, amely segíthet a fertőzések, csonttörések és izomsérülések gyógyulásában. Ha legközelebb valami fáj, vagy egyszerűen csak fáradt vagy, ragadd magadhoz kedvencedet és pihenjetek együtt.

3. A macskák dorombolása csökkenti a nehézlégzéses panaszokat {természetesen csak akkor, ha nem vagy allergiás a macskákra}.

4. A macskákat évezredek óta istenítették, mert képesek voltak túlélni, károknak ellenállni és lábukon landolni kifejezetten merész helyzetekben is. A macskákat az ókorban csodálattal fogadták, és nagy becsben tartották őket. A macskáknak megvan az öngyógyító képességük. Ez talán megmagyarázza, miért van „kilenc életük”. A tanulmányok szerint a dorombolás valóban regenerálja a macskák testét és elősegítik a gyógyulást. A dorombolás felgyorsítja a csontok és szervezetük gyógyulását, eközben növeli a csont sűrűségét is. Mi a következtetés? A macskák dorombolnak, ha elégedettek, amikor segítenek neked, ha sebesültek, ha megijedtek, vagy ha szülnek.

5. Ha van cicád, akkor talán nem is stresszelsz annyit az életben. A kutatások, tanulmányok ismét azt mutatják, hogy a kisállattulajdonosoknak kevesebb stressztünettel élnek, mint azok, akik nem tartanak otthon háziállatot. A macskák állnak az első helyen a stresszoldás terén, őket követik második helyen a kutyák.

6. A Minnesotai Egyetem által végzett tanulmányok szerint, a szívnek is jót tesz, ha macskát tart az ember. A kutatók szerint, azok, akiknek sosem volt macskájuk 40%-kal nagyobb valószínűséggel kaptak szívrohamot, mint a macska-gazdik. Ezt azzal magyarázták, hogy a macskák képesek a stresszt is gyógyítani.

7. A dorombolás elengedhetetlen az újszülött cicák túléléséhez. A cicák süketeknek és vakoknak születnek, de érzik a dorombolás vibrációját. Ezek a kedves rezgések segítik az újszülötteket visszaterelni az anyjuk testének melegéhez, és vacsorájukhoz. Egy anyamacska szülés közben is dorombol, ezzel segítik az endorfinok felszabadítását, amelyek csökkentik a szülési fájdalmat.

8. A dorombolással megóvják magukat a ragadozóktól. Amikor egy macska dorombol, kommunikál. A doromboló hangok szinte némák, és a leselkedő ellenségek ezt nem hallják.

 

Következtetés:

Feszültnek, stresszesnek érzed magad? Menj, öleld meg a cicádat! Volt már olyan élményed, amikor a cicád dorombolása gyógyított?

Az alábbi cikkeim még érdekelhetnek

Függetlenül ellenőrzött
1331 vélemény