Tudjuk jól, hogy a macskák szerint minden nap csak és kizárólag róluk szól. Minden dicséret és odafigyelés mellett nehéz elképzelni, hogyan tudnánk még jobban kifejezni feléjük érzett szeretetünket! Ettől függetlenül tényleg létezik egy nap, ami csakis a cicákról szól. Ez a nap pedig január 2-a, a Happy Mew Year Day (mew/meow=miau angol megfelelője). Ez a nap nemcsak az extra adag macskamentáról szól, hanem remek lehetőséget ad a rászoruló cicáknak az újrakezdésre.

HAPPY MEW YEAR DAY IDŐVONAL

3100 BC Macskák, mint háziállatok: A macskák legkorábbi háziasítása az ókori egyiptomi időkre tehető vissza. A macskákat királyként kezelték és kényeztették a fáraók, valamint az elit családok.

1982 „Macskák” a Broadway-an: Az eszméletlenül sikeres musical fokozta a popkultúra szeretetét a macskafélék iránt.

2009 „Őrült macskás nő” kifejezés megszületése: Az őrült macskás nő/macskahölgy furcsa és szívós trópusa egy olyan cikkben született meg, amely olyan nőkről szólt, akik rendkívül imádják cicáikat.

2016 Happy Mew Year Day születése: Az alapítók, Tom és Ruth Roy, mindig is akartak egy külön újévi ünnepet a macskák számára.

HAPPY MEW YEAR DAY TEVÉKENYSÉGEK

Kényeztesd egy spa-nappal
Még a legtökéletesebb macskákra is ráfér egy kis extra tisztogatás, mosdatás! Tarts neki egy igazi „spa” napot: egy kis talpmasszázs, hosszabb fésülködő idő, egy kis extra macskamenta.

Tarts egy cicabulit

Üljetek össze macskaimádó társaiddal és rendezzetek egy bulit kedvenceiteknek! Csináljatok kartonból útvesztőt, építsetek magas tornyokat. Akasszatok fel fonalakat stb. Még a leggőgösebb macskák is beadják a derekukat.

Látogass meg egy menhelyet

Amíg a Happy Mew Year Day lehetőséget ad extra szeretetet adni a már meglévő kiskedvenceinknek, rengeteg magányos cica él még a Földön, akiket senki sem szeretget meg igazán. Szánj rá időt, hogy meglátogass egy-két helyi menhelyet és ha még csak nem is akarsz örökbe fogadni, legalább egy kicsit cirógasd meg a gazdira váró cicákat. Ki tudja, lehet ellágyul a szíved és hazaviszel valakit!

4 MACSKA, AKIK NAGYRA VITTÉK

Hello Kitty
A körülbelül 50 milliárd dollár értékű Hello Kitty franchise-nak saját termékcsaládja, anime sorozata, sőt még egy Hello Kitti kávézója is van!

Garfield
Kedvenc komikus csíkos cicánk egy multimilliomos karakterré nőtte ki magát a lustaságára alapozott képregényeknek, filmeknek, sorozatoknak, könyveknek hála.

Grumpy Cat
Grumpy Cat, akinek tisztességes neve igazából Tardar Sauce, egy igazi internetszenzáció, aki mindenki szívét rabul ejtette morcos fejével.

Dr. Meredith Grey és Detektív Olivia Benson
A nagy, elragadtató szemük és mosolygós, pufi arcuk tette őket igazán ellenállhatatlanná. Teljes mértékben megértjük Taylor Swiftet, aki a fenséges életvitelüket támogatja.

MIÉRT SZERETJÜK A HAPPY MEW YEAR DAY-t?

  1. Minden cicának új reményt és lehetőséget ad

Ezen a napon különös figyelmet kapnak a macskák, így az otthon nélküli cicáknak is lehetőségük van arra, hogy örök otthonra találjanak. A már gazdis cicáknak pedig tökéletes alkalom ez a nap arra, hogy még nagyobb figyelmet kapjanak az alattvalóiktól.

  1. Macska barátaink igenis megérdemelnek egy külön ünnepnapot

Most valljuk be őszintén, el tudjuk képzelni az életünket a macskáink nélkül? Milyen unalmas napjaink lennének. Bizony van oka annak, hogy annyire imádjuk őket és ragaszkodunk hozzájuk: egész egyszerűen, ők a legjobbak!

  1. Rengeteg cicának van szüksége segítségre

Tudtad, hogy sokkal több kóbor macska van a menhelyeken, mint kóbor kutya? A Happy Mew Year Day erre is felhívja a figyelmet!

Az alábbi cikkeim még érdekelhetnek

Függetlenül ellenőrzött
1331 vélemény