Múlt héten szó volt a Happy Mew Year Dayről, azaz a macskák újévértől. Az ünnepi tippek között felsoroltuk többek között a menhelylátogatást is. A mai napon kicsit ennél is továbbmennénk, hogy szót ejtsünk az örökbefogadásról.

Bármelyik macskagazdi megmondja, hogy bizony a macskák messze-sokkal magasabb rendűnek tartják magukat hozzánk halandókhoz képest. Kétség sem fér hozzá, hogy ha beszélni tudnának, akkor kikövetelnék maguknak a külön ünnepnapokat. Az újév miért lenne kivétel?

A sokkal alsóbbrendű emberi újévhez képest a cicáknak sokkal nagyobb elvárásaik vannak az ő újévükhöz. Ilyenkor például sokkal inkább előtérbe kerülnek a szaftosabb falatok, mint például Mrs. CAThy csirkés-lazacos konzerve hozzáadott tökkel. Jól tudjuk, hogy cicáink milyen nehezen állnak ellen neki, éppen ezért ünnepi eledelként szolgálhat kedvencünknek.

A macskák újévén a gazdik figyelik  a cicák minden egyes mozdulatát és kívánságát, hogy ő igazán fenségesnek érezhesse magát. És még sorolhatnánk, mi járhat egy macska fejében, ha eldönthetné, mi történjen az Ő napján.

A Happy Mew Year Day története

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, 2016-ban Tom és Ruth Roy döntött úgy, hogy jó lenne ha doromboló kedvenceinknek is lenne újévi ünnepe. Így lett január 2-a a macskák újéve.

Miért is fontos a Happy Mew Year Day?

Az állatokkal kapcsolatos ünnepek segítik felhívni a figyelmet a nemkívánatos, elhagyott, magányos, bántalmazott háziállatokra, akiknek utolsó mentsvára, hogy bekerüljenek egy menhelyre, de lehet, hogy az ottani körülményektől sem lesz jobb az életük és a végén az orvos elaltatja őket a menhelyek pénzhiánya miatt. Szóval, ha te sem találtad még meg kedvenc uralkodódat, itt az ideje!

Természetesen, ha már egymásra találtatok kedvenc négylábúddal, akkor miért ne kapna egy külön napot, ami csak az ő kényeztetéséről szól?

Ha azonban még nincs háziállatot, de mindig is fontolgattad, hogy legyen egy cica társad, akkor az újévnél nem is kell jobb alkalom arra, hogy egy macskának örök otthont adhass, telis-tele szeretettel.

A macskák rendkívül hasznos állatok a háztartásban – született, lelkes vadászok, így az esetleges egérproblémákat hamar megszüntetik. Nemcsak gyorsan, de boldogan is végzik el a feladatot. Arról nem is beszélve, hogy a macskák egész egyszerűen szórakoztatóak – tökéletes keveréke a bohóckodásnak és mókának.

Kergetik a saját és mások árnyékát, meg a lámpák fényeit. Mindig tudják mikor jött el az összebújás ideje, mikor vagy szomorú vagy magányos. Kecsesek és gyönyörűek, egyszerűen öröm rájuk nézni. Folyamatosan tisztítják magukat, ezzel még puhábbá teszik bundájukat… Rengeteg érvünk van az örökbefogadás mellett! Ha eddig halogattad a dolgot, akkor itt az ideje meglátogatni egy helyi állatmenhelyet, hogy kiválaszthasd azt a cicát, aki már hetek-hónapok óta csak rád várt!

A mentett macskák hálájához fogható nincsen, ezt garantáljuk! Lehet, hogy volt pár veszett fogadalmad az újévkor, de az biztos, hogy az örökbefogadást soha, de soha nem fogod megbánni.

Fontos kiemelnünk, hogy ezek a tippek inkább általánosságban értendőek. A mostani időszak rendhagyó, így például a cicabulit és a menhelylátogatást az aktuális járványügyi óvintézkedések és szabályok betartása mellett tegyük!

Kérdésed támadt? Keresd szakértőinket a hello@mrscathy.hu email címen vagy a 06 1 755 5717-es telefonszámon!

Az alábbi cikkeim még érdekelhetnek

Függetlenül ellenőrzött
1331 vélemény